אוכל, ילדים, מתכונים, מתכון ל, לגדול, פירות, דובדבנים, חמוציות, פירות יער • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לצלעות טלה ברוטב פירות יער על מצע חיטה בנענע, חמוציות ודובדבנים

לארבעה סועדים

 

מרכיבים:

12 צלעות טלה דקות בעובי 1 ס"מ (רצוי לבקש מהקצב לפרוש אותן)

2 כפות שמן זית

לרוטב:

1 כוס ציר בקר

1/2 כוס יין אדום

200 גרם פירות יער מעורבים

1 כף מיץ לימון

4 כפות סוכר

1 בצל קצוץ דק

1 שן שום

מלח ופלפל

להכנת החיטה:

150 גרם חיטה

1/3 כוס שמן זית

צרור נענע קצוץ דק

חופן חמוציות

1/2 ק"ג דובדבנים חצויים ומגולענים

 

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את הצלעות וסוגרים במחבת כבדה ולוהטת כדקה מכל צד.

לרוטב:

מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום, ציר הבקר והיין ומצמצמים עד 1/2 מהכמות. לאחר מכן מוסיפים את פירות היער, הלימון, הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות.

לחיטה:

בסיר עם – 6 כוסות מים מבשלים את החיטה למשך כחצי שעה (עד שהיא נעשית פריכה) ומסננים.

מתבלים בנענע, בחמוציות, בדובדבנים ובשמן הזית.

להגשה -מניחים צלע טלה על סלט החיטה ויוצקים מעל את הרוטב.

הכתבה נוצרה בתאריך : 19/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו