מתכונים חגיגיים, ספר מתכונים, מתכוני חג, מתכונים לט"ו בשבט, מתכוני קדרה • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לכתף טלה עם משמשים ושזיפים

לארבעה סועדים

 

מרכיבים:

כתף טלה במשקל 2-2.5 ק"ג.

1/2 כוס קמח (לקימוח הנתח)

1/3 כוס שומן אווז מומס (אם אין אפשר להשתמש בשמן בישול רגיל)

1/2 בקבוק יין אדום יבש

3 כוסות ציר טלה או בשר (אפשר להחליף ב-3 כוסות מים ו3 כפות אבקת מרק בשר אמיתי)

6 משמשים חצויים

6 שזיפים חצויים

2 כפות סירופ מייפל

2 שורש פטרוזיליה מקולפים וחצויים לאורכם

2 גזרים מקולפים וחתוכים לרצועות יפות

3 תפו"א מקולפים וחתוכים כמו לצ'יפס עבה

2 בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים

1 כרישה נקייה ופרוסה

צרור תבלינים (4 ענפי טימין, 4 עלי דפנה, 8 גרגירי פלפל אנגלי, 4 גבעולי פטרוזיליה)

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

מקמחים את הכתף וסוגרים בסיר לוהט יחד עם שומן האווז עד חריכה משני הצדדים.

מעבירים את הנתח לתבנית אפייה עמוקה.

בסיר שהשתמשנו מקפיצים את הירקות על אש גבוהה (שורש פטרוזיליה, גזרים, תפוחי האדמה, הבצלים והכרישה) ומתבלים במלח ופלפל. מוציאים את הירקות ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר את היין, הציר, המייפל וצרור התבלינים ומביאים לרתיחה. את הסירופ שהתקבל יוצקים על  נתח הכתף שבתבנית. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 5 שעות בחום של 160 מעלות.  לאחר 5 שעות מוסיפים לתבנית את הירקות שהשארנו בצד. מכסים שוב בנייר כסף ואופים עוד שעה וחצי בחום של 160 מעלות.

הכתבה נוצרה בתאריך : 19/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו