חומרי גלם (כ – 18 יח'):
1 גביע גבינה לבנה (250 גר')
4 כפות סוכר
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 כפית שטוחה של קינמון טחון
4 ביצים
3/4 כוס קמח
מעט שמן לטיגון
אופן הכנה:
לתוך קערה להכניס: גבינה + ביצים + סוכר + קינמון ולערבב היטב.
בקערה נפרדת לערבב קמח + סודה לשתיה.
להוסיף את תערובת הקמח לקערת הגבינה תוך כדי ערבוב
עד שהמסה חלקה ללא גושים.
לבדוק את הסמיכות ואם צריך להוסיף מעט מים או קמח.
לשפוך עיגולים מהבלילה על מחבת חמה ומשומנת מעט,
לטגן קלות ולהפוך לטגן מצד שני ולהוציא.
להגשה לפזר מעט אבקת סוכר מעל הלביבות.
ניתן להגיש עם דבש, סירופ מייפל ועוד...