מתכונים לבשר,מתכוני בשר,מתכון לדאבל טיבון טלה,מסעדת NG • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לדאבל טיבון טלה ברוטב תפוז נענע מתקתק

מרכיבים:

כ-4 אוכפי טלה (2 סינטה + 2 פילה בכל נתח)  פרוסים ל 300 גר' יחידה

1.5 ליטר מיץ תפוזים

גרידת תפוז

שוט ליקר תפוזים

צרור נענע קצוץ

לרוטב-

500 גרם סוכר

400 מ"ל מיץ תפוזים

1/2 צרור נענע קצוץ

 

אופן הכנה:

טלה- לערבב בכלי את מיץ התפוזים, גרידת תפוז, הליקר והנענע. להשרות במקרר. לאחר השרייה של לילה במקרר צולים את הנתחים על הגריל ובזמן הצלייה להבריש את הצלעות במרינדה על מנת שלא יתייבשו.

לרוטב- במחבת על אש נמוכה להמיס את הסוכר לקרמל. חשוב מאוד להתחיל בכמות מאוד קטנה של סוכר לחכות שימס ורק אז להוסיף עוד כמות קטנה. לחזור על הפעולה עד שכל הסוכר יהפוך לקרמל בצבע חום בהיר. לבחוש כל הזמן ולדאוג שקצוות המחבת הסוכר לא נשרף. להוסיף לאט ובהדרגתיות את מיץ התפוזים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהקרמל והמיץ מתחברים. לצמצם לרמת סמיכות רצויה. להוריד מהאש ולהוסיף את הנענע הקצוצה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/04/2010
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו