מתכונים לבשר,מתכוני בשר,מתכון לנתח פורטרהאוס,מתכוני פורטרהאוס,מסעדת NG • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לנתח פורטרהאוס בבירה

מרכיבים:

נתח פורטרהאוס מיושן של עגל במשקל של 1.21.6 קילו שמזמינים מקצביה.

כוס בירת אייל

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

נתח הפורטר למעשה מורכב מצד אחד של סינטה, עצם במרכז ופילה בצידה השני.

מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס על הנתח. במחבת סטייקים מברזל או על גריל סוגרים את הנתח משני צדדיו כ-7 דקות כל צד. מורידים מהאש חותכים לאורך העצם ומפרידים את הסינטה והפילה. את הפילה חותכים לשתיים ואת הסינטה פורסים בעובי של אצבע וחצי. מפזרים על המחבת מלח ופלפל שחור גרוס מסדרים את העצם הסינטה והפילה למצבם המקורי בתוך המחבת. את הסינטה יש לסדר כמניפה אחד ליד השני. מניחים קוביות חמאה על פני הבשר כ 200 גרם לכל הנתח ומפזרים שוב מלח ופלפל. יוצקים את הבירה לתחתית המחבת ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות כ 6 דקות או יותר, תלוי במידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים על להבה של גז עד שהחמאה המומסת מתחילה לרתוח. עם כף אוספים את החמאה כשהיא רותחת ושופכים על הבשר מספר פעמים.

מגישים שהחמאה עדיין רותחת ומבעבעת.

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/04/2010
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו