חומרים:
· 1 כוס חלב חם
·
· 1/2 כוס סוכר
· 1 כפית מלח
· 2 ביצים
·
· 4 כוסות קמח
·
· שמן לטיגון
חומרים לזיגוג:
· 1/2 1 כוסות אבקת סוכר
· 4 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
· מערבבים את החלב והשמרים בקערת המערבל עד שהשמרים נמסים. מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצים והחמאה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ולשים כ 10 דקות. מכסים את הקערה במגבת ומשהים להתפחה כ 40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
· מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו קצת ויוצרים ממנו כדורים בקוטר 4-
· מחממים את השמן בסיר גדול (ל 190 מעלות צלזיוס). מכניסים לשמן 4-5 כדורים בכל פעם. בשתי הדקות הראשונות מטגנים את הסופגניות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה והופכים. כשהסופגניות זהובות משני הצדדים מוציאים ומניחים על נייר סופג.
· כשהסופגניות הצטננו מעט מזריקים לתוכן מעט ריבה. אחר כך מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים (אם סמיך מדי אפשר להוסיף מיץ תפוזים או מים.) מברישים את הסופגניות בזיגוג.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים