מתכון להכנת סופגניות במילוי תפוז - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לסופגניות במילוי תפוז

 

חומרים:

·          1 כוס חלב חם

·          20 גרם שמרים

·          1/2 כוס סוכר

·          1 כפית מלח

·          2 ביצים

·          60 גרם חמאה או מרגרינה, מומסת

·          4 כוסות קמח

·          250 גרם ריבת תפוזים

·          שמן לטיגון

חומרים לזיגוג:

·          1/2 1 כוסות אבקת סוכר

·          4 כפות מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

·          מערבבים את החלב והשמרים בקערת המערבל עד שהשמרים נמסים. מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצים והחמאה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ולשים כ 10 דקות. מכסים את הקערה במגבת ומשהים להתפחה כ 40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

·          מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו קצת ויוצרים ממנו כדורים בקוטר 4-5 ס"מ. מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומשהים להתפחה כחצי שעה.

·          מחממים את השמן בסיר גדול (ל 190 מעלות צלזיוס). מכניסים לשמן 4-5 כדורים בכל פעם. בשתי הדקות הראשונות מטגנים את הסופגניות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה והופכים. כשהסופגניות זהובות משני הצדדים מוציאים ומניחים על נייר סופג.

·          כשהסופגניות הצטננו מעט מזריקים לתוכן מעט ריבה. אחר כך מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים (אם סמיך מדי אפשר להוסיף מיץ תפוזים או מים.) מברישים את הסופגניות בזיגוג.

הכתבה נוצרה בתאריך : 07/12/2009
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו