באדיבות חברת מיה
החומרים הדרושים
3/4 כוס אורז
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל
2 טיפות מי ורדים (לפי הטעם)
אבקת קינמון
הוראות הכנה
-
מעבירים את האורז בשכבה אחידה לסיר גדול ומכסים במים מעט מעל גובה האורז.
-
מבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, יש להשאיר כעשר דקות נוספות, עד שהאורז סופח את כל המים. בוחשים היטב על מנת להפריד בין גרגירי האורז.
-
יוצקים את החלב מעל האורז, מנמיכים את האש.
-
על פי הטעם, ניתן להוסיף גם מי ורדים.
-
ממשיכים לבשל כשעה נוספת. לאחר 7 הדקות הראשונות בוחשים, ובהמשך ככל שהאורז סמיך יותר בוחשים בתדירות גבוהה יותר. מבשלים עד שהאורז סופח את מרבית החלב, ומתקבל מעין קרם.
-
מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל תוך כדי ערבוב
-
מסירים מן האש.
-
יוצקים לקערות אישיות.
-
ניתן להגיש חם או קר.
-
לפני ההגשה מפזרים מעט קינמון.