באדיבות סוויטי
מצרכים
1 כף שימרית
50 גרם חמאה
1 קופסאת קוטג'
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
¼ כוס מים פושרים
3 כוסות קמח
1 ביצה
אפשר להוסיף מעט גבינה מלוחה
ביצה להברשה
שומשום לקישוט
כלים
תבנית אפייה
קערה
נייר אפייה
קודם מכינים:
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
מוציאים את החמאה מהמקרר כחצי שעה קודם על מנת שתתרכך.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.טופחים על הבצק ומחזירים לגודלו המקורי. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. מניחים בתבנית אחד ליד השני ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. ניתן לקשט בזית חרוז. מברישים את הלחמניות בביצה מפזרים שומשום ואופים כ-20 דקות. (עד להשחמה).
המתכון באדיבות סוויטי, 04-8266267