ממטבחה של מירי צבר
10 תפו"א לאפיה ומילוי
2-4 כפות שמן זית
חצי כפית שום כתוש
חצי כפית מלח דק
מעט פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט רוזמרין
מעט אורגנו יבש
עשבי טיבול טריים
אופן ההכנה:
שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה.
שוטפים שוב ומסננים מהמים. חותכים לחצאים, לפרוסות בעובי אצבע או לקוביות בינוניות. מעבירים לקערה, מוסיפים את חומרי התיבול לפי הטעם האישי (לא חייבים את כולם).
אופים בחום גבוהה-200°- בין חצי שעה לארבעים דקות. יש לבדוק בזמן האפיה ולסובב את התבנית בתנור, אך אין צורך לגעת בתפוחי האדמה ולערבב אותם.