ממטבחו של אבי שקרל השף של מסעדת בליני
מצרכים ל-5 מנות:
לתפוחי האדמה:
1/2 כוס שמן זית
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף פפריקה מתוקה - לא חובה
מלח לפי הטעם
5 תפוחי אדמה לטיגון ולצ'יפס
לפונדו:
1/2 כוסות יין לבן או סיידר תפוחים
3 כפות קמח
5 כוסות גבינה שוויצרית מגורדת או גרוייר או תערובת גבינות בעלות טעם חזק
2 כפות קירש או שנפס או ג'ין
1/4 כוס חלב
מעט אגוד מוסקט
מעט פלפל לבן
אופן ההכנה :
לתפוחי האדמה:
מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל השחור, יוצקים על קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 30-20 דקות עד שהם מזהיבים.
לפונדו:
מחממים בסיר את היין הלבן.
מערבבים בצלחת את הקמח עם הגבינה המגורדת ומקררים לטמפרטורת החדר.
כאשר היין מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב מוסיפים באיטיות חלק מתערובת הקמח והגבינה ומערבבים עד להמסה. ממיסים כך את כל תערובת הקמח והגבינה.
מוסיפים את הקירש, החלב, אגוז מוסקט והפלפל הלבן.
מעבירים לכלי פונדו להגשה.
אפשר להשתמש בחלב (מחומם) בהתאם לצורך אם הפונדו מסמיך יתר על המידה.
טובלים את תפוחי האדמה בפונדו ונהנים.