תפוחי אדמה, פונדו, אבי שקרל, שף, בליני, מתכונים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לתפוחי אדמה צלויים במטבל פונדו גבינה

ממטבחו של אבי שקרל השף של מסעדת בליני 

מצרכים ל-5 מנות

לתפוחי האדמה

 1/2 כוס שמן זית 

 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 

 1 כף פפריקה מתוקה - לא חובה 

 מלח לפי הטעם 

 5 תפוחי אדמה לטיגון ולצ'יפס  
  

 לפונדו

 1/2 כוסות יין לבן או סיידר תפוחים 

 3 כפות קמח

 5 כוסות גבינה שוויצרית מגורדת או גרוייר או תערובת גבינות בעלות טעם חזק 

 2 כפות קירש או שנפס או ג'ין 

 1/4 כוס חלב 

 מעט אגוד מוסקט 

 מעט פלפל לבן 

  

אופן ההכנה :

 לתפוחי האדמה: 
מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל השחור, יוצקים על קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב
אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 30-20 דקות עד שהם מזהיבים
לפונדו
מחממים בסיר את היין הלבן
מערבבים בצלחת את הקמח עם הגבינה המגורדת ומקררים לטמפרטורת החדר
כאשר היין מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב מוסיפים באיטיות חלק מתערובת הקמח והגבינה ומערבבים עד להמסהממיסים כך את כל תערובת הקמח והגבינה
מוסיפים את הקירש, החלב, אגוז מוסקט והפלפל הלבן
מעבירים לכלי פונדו להגשה
אפשר להשתמש בחלב (מחומם) בהתאם לצורך אם הפונדו מסמיך יתר על המידה
טובלים את תפוחי האדמה בפונדו ונהנים.

הכתבה נוצרה בתאריך : 24/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו