לסועד
מרכיבים:
300 גרם סינטה
4 תפוחי אדמה מסוג דז'ורה
200גרם חמאה מזוקקת
כוס יין אדום לכל סועד
עלה טימין
עלה רוזמרין
מעט סוכר
מלח, פלפל לפי הטעם
תפוח אדמה
אופן הכנה:
מטגנים את הסינטה עם החמאה המזוקקת וענף הרוזמרין למשך דקה מכל צד.
בתנור שחומם ל-180 מעלות מראש מכניסים את הסינטה למשך 10 דקות (למידת מדיום- רק 5 דקות).
לתוך מחבת הטיגון (שבו טוגנה הסינטה) שופכים את כוס היין, סוכר, טימין ורוזמרין. מבשלים עד לצמצום מלא.
מכניסים את תפוח האדמה (יחד עם הקליפה) לתנור בחום של 250 מעלות עד לריכוך. מקלפים את תפוח האדמה ובקערה מועכים יחד עם מעט חמאה, מלח ופלפל לפי הטעם.
את הסינטה מומלץ להגיש על מצע הפירה. את הרוטב יוצקים על הסינטה.
בתאבון!!!